Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den röda tråden är en chimär

Jag är inte din far
inte den trygga hamn du önskade att jag vore
Jag är ingenting av det du tror eller någon gång trodde om mig eller någon anan
Jag kanske är toppen på isberget av allt du inte vet
Kanske det du aldrig ville veta

Jag fyller tomrummet din besvikelse lämnade i mig
Med tomma fester
Tomma cigaretter
Men nikotinmolnet i mina lungor fyller inte tomrummet i mitt bröst

Jag drömmer om dig i Berlin
där dagarna är längre och
gräset så mycket starkare än kyssen du aldrig lämnade på mina läppar

Det finns en annan värld bakom våran
Med ett hyreshus där vi kanske bor nu
Samtidigt som avståndet mellan oss växer i denna

Jag vill att du ska dö i mina armar
jag önskar en intimitet som är onåbar
Och slutgiltig

Det är här är ingen egoorgasm
Framsmekt av narcissistiska händer fulla av skryt
Nej, det här är en förteckning av min självdestruktivitet
Som kanske trots allt kittlar min självbild

Hiphop verser surrar i min skalle
och jag kan inte längre skilja på deras beat
och pulsen i mitt bröst

Realismen tråkar ut mig
Jag drömmer drömmar större än universum
Och de expanderar i enlighet med big bang teorin

Jag saknar sternburghavet i Berlin
och solen i Parken

Men du var aldrig där




Fri vers av Emil Brage
Läst 300 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-12 00:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emil Brage
Emil Brage