Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Carl Michael

 


Gutår, vår broder! Skapa plats för ruset!

När stormvindarna vina omkring huset

kan brännvinet ge sinneslugn och tröst

samt återskapa modet i vårt bröst

och ge oss kraft bekämpa de demoner

som dessvärre dväljs i kulingtoner.

 
Töm glaset, Mowitz! Känn hur ljuvligt droppen

nu bryter väg för djärvheten i kroppen

och skaparkraften, kvävd i kroppsligt slam

får så förnyad kraft att träda fram

inför den vänligt lyssnande publik

som gör poeten lycklig, om ej rik!

 
Och minns, att blott profitens dumma drängar

inbillar sig att lyckan döljs i pengar.

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-13 10:11

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Ja, och Carl Michael han kanske trodde att lyckan döljs i "butellen". Härligt flyt och roligt att läsa.
2010-04-14

    Bodil Sandberg
Underbar hyllning till en fantastisk michael!!
2010-04-13

  ULJO
En fin hyllning till en mästare. Härliga rim.
2010-04-13
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP