Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Aksel med varm uppskattning




Du skall inte tro att du är något!

 


På lögaredagen
sa pigan i hagen
till drängen, som hon
drog försiktigt i kragen:

"Om du är förslagen
så tvättar du magen
och då kanske särskilt
de nedre behagen!"

Men drängen vart tagen
för att bli beslagen
med snusk. Så han svarade
"just häromdagen...

...när jag var i Skagen
så blev du bedragen!
En dejelig danska blev
i mig betagen."

 

Med det blev han dragen

vid näsan den dagen.

Nu går han och mumlar

nå't om Jantelagen.







Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-04-14 08:45

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  korpfjäder
Jag njuter av att vältra mig i dina skönt ekivoka rimsligheter
2010-04-15

  walborg
Superbt på Ditt älskade älskogstema.
2010-04-14

    Bodil Sandberg
Helt j-a underbart!!!tack för ett dejeligt skratt!!
2010-04-14

  Poetblod
Mycket välskrivet, gav mig ett härligt morgonskratt.
2010-04-14

  kråkan VIP
..ja denna lag..hua:)
2010-04-14
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP