Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om att vara samboende med en älskling

du ville flytta till mig på grund av allt det svåra som dom hällt ut i Östersjön
och så bostadsbristen
annars hade jag nog flyttat till dig

vi köpte en vit soffa
jag dödade din katt
och
jag behövde aldrig förklara mig

just det
vi träffades
i hörnet på en rökig krog
du ljög redan då
och sa att du hade varit i Asien
skitlänge

nu ljuger du igen och säger att du tar studielån
fast din mamma betalar allt
när jag sitter bredvid
ringer du CSN – på låtsas
egentligen ringer du din mamma

vi ligger fortfarande med varandra
vi har en så snygg dubbelsäng du och jag
vi har en så snygg ny katt

jag borde hoppat av när det var som bäst
innan jag blev åksjuk
men jag stannade
du stannade

och vi vädrade ut ett dygn

varför har vi bara ett sovrum?
varför har vi så många kondomer kvar?
varför har du cigaretter?

(du röker bara i allmänna utrymmen, på konsum, igenom tågfönstret, i paris
och Marlboro light
men ändå)

fast vi kan prata -
vi kan prata med några öl
för det är lite kultur på tv:n nu

jag vaknar en morgon
av att det ligger en peruk
på din huvudkudde

och du sitter på ett nattåg
på väg tillbaka

du ringer och säger
jag ska fatta mig kort:
jag tänkte nästan aldrig på Stockholm
jag tänkte alltid bara på det som finns emellan städerna




Fri vers av AnnaStorm
Läst 562 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-11-08 17:30



Bookmark and Share


  pang
kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som är så bra men
jag tror det är något med det vardagliga och till synes ganska irrelevanta men som ändå utgör betydelsefulla detaljer någonstans
typ så
2007-08-13

  sotlugg
den får mig att tänka på mina destruktiva förhållanden och att jag aldrig klarar mig själv men det är bara jag
2006-03-09

  Rublev
tar tag i mig...
fint skrivet om fasader och längtan
om feghet och ärliga frågor
om horisonten som inte längre syns
bakom det som blivit...
2006-01-29

  Christer
De två första styckena slår verkligen an tonen, den snygga och ofta överraskande. I mitten blir språket lite mer tamt tycker jag, mer förutsägbart ( förutom "vi vädrade ut ett dygn"). I de två sista styckena är tonen tydlig igen och de två sista raderna är skitbra. Det är kanske lite otydligt vem som är "jag" i sista stycket. Är det samma JAG som ska fatta sig kort som nästan aldrig tänkte på stockholm?? Hoppas att jag inte petar för mycket i den här nu...för i stort sett tyckte jag mycket om den.
2005-12-01

  frig
jag gillar verkligen den här, den lågmälda tonen och acceptansen är precis i min smak. finns inslag av komik i den,även om det inte var meningen. Vemodigt och talande skrivet
2005-11-30
  > Nästa text
< Föregående

AnnaStorm
AnnaStorm