Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
05.11.08 Tillägnas min morbror Agne Hedlund
17.25      konstnär kräfta & snickare



bygger


På huk du sitter, vilar ögats röda tråd,
mot pelarens grova yta, borstar med handens flata,
korn av cement gjuter fasta blicken
ilar tankens alla mått och steg
balanserar framtiden i en blinkning
fastslår ödet och du är stolt i ditt värv…

till få förunnade konstnäraliggande händer
skulpterar fram skönhetens inneboende former
svepande hetsigt kraftfull vördnad

naturligt nära dofter förnimms

du bjuder omgivningens balanserande, färgernas lockrop
frihetens ljuststrålar

harmoni var din stöttepelare, din grund & bäringstyngd

nu låter du allting vila
och andas lugnt
befriat.

*

(alt. läsning)
På huk du sitter, vilar
ögats röda tråd, mot
pelarens grova yta,
borstar med handens
flata, korn av cement
gjuter fasta blicken
ilar tankens alla mått
och steg balanserar
framtiden i en blinkning
fastslår
ödet och du

är stolt i ditt värv…




Fri vers av Nightngale
Läst 470 gånger
Publicerad 2005-11-08 17:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nightngale
Nightngale