Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårvintermorgon

 

Nej, somna gärna om igen

och njut nu, lilla smulan!

För solen har försovit sig

och dröjer kvar i kulan

 

där vinterguden, trots vår jords

uppvärmning, fortsatt häckar.

Men spröd och bräcklig är den is

som täcker våra bäckar.

 

Ligg kvar i sängens värme än

en stund, så får vi se

om gryningen har randats

när jag bryggt ditt morgonte.

 





Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-23 09:23

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Förtjusande! Kommer att tänka på Sov du lilla videung.
Kan Du tonsätta dikten?
2010-04-23

    Bodil Sandberg
Vilken jättefin och omtänksam dikt!!!
njut lilla smulan på morronkulan..det är en C(k)arls ord det!!!
applåder!
2010-04-23
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP