Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En klängros klagan

 

 

Livets höst vi åldrande nu famnar.

Sedan får vi se ifall vi hamnar

i ett paradis eller gehenna.

 

Själv jag tvingas ärligt att bekänna

att jag struntar blankt i hur det går

om jag blott får njuta denna vår

 

gärna följd av sköna sommardagar

som min tillvaro så ljuvt behagar

och jag hälsar ävensom den tröst

 

som kalenderåret kallar höst.

Sanningen är, ärligt talat, denna:

Det får gärna dröja med gehenna! 

 

 


 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-04-25 17:26

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Nu har du fått till det igen, så där fiffigt.
Jag klarar inte att rimma. Då får jag aldrig sagt vad jag har på hjärtat. Men du är bra på det.
Inte ska du komma till nåt gehenna; det finns inte. Tro mig.
Önskar dig många vackra vårar och somrar och höstar till - och vintrar om du vill.
2010-04-25
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP