Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förgängliga pärlor



Trär an en ton på
en tråd ord som sjunger din
lov smyckar din hals
ofullbordade pärlor
sprungna ur små kärlekskorn

lyssnar på havets
brus på ord från snäckors hus
ser dem glittra i
solens ljus hörsamma min
kärlek byggd av retfullt grus

trär orden på en
tråd likt pärlor bidar de
sin tid en för var
dag i sinom tid kommer
de att klä hela din hals

då ska du bli min
brud klädd i en blomsterskrud
av prästkragar och
röda rosor säg ja slå
följe i en livslång vals

när körsbärsträden
blommat ut och tråden av
silke brister vid
livets slut ska pärlorna
återbördas till havet

där solen går upp




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-30 16:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP