Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Måltiden

Sitter på jobbet och funderar över vad vi ska äta till kvällsmat.
Potatismos och falukorv.
Nej inget vidare.
Potatisgratäng och fläskkotlett.
Tar för lång tid.
Springer över till tobakshandlaren och köper en mattidning.
Blank och fin med härliga bilder i färg på läckra maträtter.
Kostar lika mycket som en dagens lunch, men vad då.....
Bläddrar ivrigt fram och tillbaka.
Är sugen på att laga något riktigt gott.
Där, en gryta som ser härlig ut.
Det ska vara habanero i den.
Låter spännande.
Och en skvätt tempranillo.
I såsen hyvlad pecorino.
Undrar om de har allt det här i ICA-affären hemmavid.
Bäst att ta vägen förbi Stormarknaden för säkerhets skull.

Letar bland hyllorna.
Habanero.
Soja, majonäs, chili, oliver.
Ingen habanero.
Undrar om det går lika bra med en burk krossade tomater.
Frågar en anställd.
Han tittar osäkert på mig och burken med tomater.
- Habanero, nej den finns i grönsaksdisken.
Jaha.
Habanero, habanero.
Jag struntar i habaneron.

Så var det tampranillo.
Letar bland hyllorna.
Kokosmjölk, tonfisk i olja, rostad lök.
Ingen tampranillo.
Frågar en anställd.
Hon skrattar.
- Nej du, det säljer inte vi.
Du får gå till Systembolaget.
Jag känner hur jag blir flammig på halsen.
Drar mig skamset bakåt, ber om ursäkt.

Pecorino, det ska väl i alla fall inte vara så svårt.
Letar bland hyllorna.
Flingsalt, kardemumma, grillkrydda.
Ingen pecorino.
Frågar en anställd.
Han tittar inte ens på mig.
- Kolla i ostdisken, har vi någon hemma finns den där.

Jag suckar tungt.
Ställer ifrån mig kundkorgen och går ut.

Det får bli tjockpannkaka.




Fri vers (Fri form) av Carina Larsson
Läst 565 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-06 15:49



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Härliga rader. Framkallar leendet. =)
2010-05-07

  stenen/ Yv Ericsson
Haha. Störtskön text! vad tusan är habanero?
i min affär hade de inte ens kräftost som det skulle vara i min kräftsoppa som jag gjorde idag. det blev räkost istället.
och den blev mycket god. sedan blev det våfflor med grädde och hallonsylt..
Bikinimodet...tjaaa..
2010-05-06

    Mikaela Stigsdotter Larsson
Hahahaha! Klockrent! Jag brukar inte ens våga fråga för jag är räd att uttala de där konstigheterna fel...
2010-05-06

  En strimma av guld
Den här gillar jag därför att den påminner om vardagens dilemma "Vad ska vi äta?" Något gott ja men oftast slutar det som du skriver med något av det vanliga. Det visar på att det enkla och vanliga är något som alltid går hem. Roligt att läsa detta.
2010-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Carina Larsson
Carina Larsson