Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten fredagslustifikation




Galen i opera!




När jag mötte Nattens Drottning

sysselsatt med gyttjebrottning

var min fattigdom extrem

som poetens i Boheme.

Därför fann jag ingen brådska

bjuda drottningen på Tosca-

kaka varför hon fick lida

i sin väntan på Aida

som, i lag med Don Juan,

snabbt sin rätta aria fann.

Utanför, på tysta fjät

Rosenkavaljeren grät

för att han ej tilläts kvarta

med sin frilla, lilla Martha

som försvunnit i ett getto

omslingrad av Rigoletto

vars smått vidriga lekamen

lägrat nyss Kameliadamen.


Operavärlden är ett träsk.

Skål! Nu tar jag mig en bäsk

och beger mig på partaj.

Hej! Vi ses hos Butterfly!





Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-05-07 11:13

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Jag tror
jag borde lyssna mer till Operor.
Du nämnde Flotows Martha i Din rad
i cilken jag som yngling var så glad
Sen börja jag för operor akta
då de flesta dog - Men ack så sakta
2010-05-08

    Bodil Sandberg
Tack för lustifikation i galet superb ton
och skål på dej ävenså fast med pripps blååå!
2010-05-07

  lodjuret/seglare VIP
opera är en utskälld gren på musikens träd, att du skämtar aprillo om den får mig förstås att en smula le, men inte kommer jag att sluta lyssna på all denna sköna musikstil bara för de'
2010-05-07

  walborg
Vilken operaresa!
2010-05-07

  Ewa-Britt Nilson VIP
Madame
Butterfly
aj, aj...
2010-05-07
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP