Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SÅ HÄR ÅRS KALLAR HAVET

så här års kallar havet

så här års vill jag ut

begränsningar förpassar jag till hösten

jag vill ha andats havsluft

när sommaren är slut

för sommaren är mer än bara brösten...

 

 

att bara dra sig undan

bli liten om igen

så allting antar rätta proportioner

försvinna bort från city

från fiende och vän

och vaggas lugnt till ro av havets toner

 

 

en blick mot horisonten

och allt blir poesi

det sköna som jag skådar transformeras

med rätt att vara ostörd

med rätt att vara fri

att slippa nagelfaras och studeras

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   17/5 2010

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-17 17:08



Bookmark and Share


  anits VIP
En helt underbar längtan
2010-05-17

  mare VIP
Håller med till fullo !!
2010-05-17

    ej medlem längre
ta mig till havet och gör mig till kung ...
2010-05-17

  Måna N. Berger
Jag längtar också till havet, till friheten, den öppna himlen och vindarna! Din dikt väcker minnena, och längtan..
2010-05-17

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Nu har jag nagelfarit och studerat din dikt i alla fall... :-) och finner att jag kan instämma i den - visst kallar havet så här års!
2010-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP