Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att vara stark handlar inte om muskler

Att vara stark handlar inte bara om fysisk och mental styrka.
Det handlar om mod och vilja,
sen kommer styrkan, men har du inte mod och vilja,
utan bara den mentala och fysiska styrkan, då är du inte stark.
 
Mod, det är inte att störta in i döden mot en fiende som är tio gånger fler än den egna armén, bara för att uppehålla dem i en halvtimme.
Det är inte att slå någon som inte kan försvara sig, eller at dräpa någon som är obeväpnad.
Mod är att våga stå för den man är, att hjälpa den som ligger på marken och blir sparkad på,
att gå emellan trots att man vet vad som kommer hända. Mod är att försvara det man tror på, sina åsikter, sina kamrater, sin värld.
Det är vad jag anser att mod är, sen får hela allmänheten invända mot det om de vill.
 
Vilja, det är ett ord som är svårt att förklara vad jag tycker att det innebär och inte.
Min vilja ligger i min envishet, har jag bestämt mig för något så viker jag mig extremt sällan.
Och min vilja är stark, som härdat stål, om inte starkare, som en diamant snarare och det är delvis därför jag lever idag.

Styrka, det är inte massiva, svällande muskler eller smarta hjärnor som kan jämföras med Einstein.
Det är att våga tro på den man är, och långsamt, väldigt långsamt, klättra uppåt på livets stege.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av AngelicaV
Läst 234 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-18 11:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AngelicaV