Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
01.03.13 en dag som öppnar kroppar andas nu


gryning


där vandrar gaseller längs trädgårdsmurar
driver vindruvsklasar att falla till marken

och i skuggan under eken, sitter en pojke
som väver trådar av spunnet silke,
i varpen som vilar i hans knä
rött guld, gröna vågor,
mörklila plommon vilar i hans hand

Dagen gryr och vinden tumlar
vaksamt över tuvor och kullar
när kattungen i buskaget flämtande
tar en paus i sin jakt och fjärilen dricker
ur de vita rosornas sköten.

Honan som äntligen vävt färdigt sitt nät
äter upp hannen och lägger sina ägg,
samtidigt som vågen sköljer in över stranden
och sköldpaddan kravlar upp på land.


I lunden sitter flickan vid dammen och tvättar sitt hår,
i hennes nacke vilar solens strålar och skalbaggen
på hennes lår, letar bladlöss, men finner droppar
av den honung hon samlat.

Örter doftar i hennes närhet och korgen är fylld
till brädden av de plommon hon plockat.




Fri vers (Fabel/Saga) av Tobias Hedlund
Läst 335 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-25 23:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tobias Hedlund
Tobias Hedlund