Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tonregn

mitt i röran
den som är för mycket för författaren
röran i en storstad
röran av människor som liksom onärvarande rusar fram i det mobila träsket
allt förbiseende med blicken fästad i fjärran
med hörselsnäckor i örongången
bland tåg, bussar, bilar och spårvagnar
cyklar
tiggare
gitarrspelande sångare som har uppochnedvända hattar på asfalten framför sig

mitt bland ekon av fötters trampande
avgaser
nedrasade affischer och klottrares envisa ord
IDIOT
sprayat överallt

mitt i detta
mitt i samme författers förvirrade hjärna
ringer plötsligt
en
fågelsignal

den svarta rödstjärten sjunger från gamla Posthusets kopparklädda tak
och
förmodligen
är han
författaren
den ende som
kan registrera detta intressanta ornitologiska faktum denna dag

biljud
är allt det andra för honom
rödstjärtens ej

och liksom lindrad i sin smärta
vandrar han vidare
vinkande till sin vän där högst uppe på taket




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-05-27 18:58



Bookmark and Share


  salpetersyra
Åh, fin historia.

MVH
2010-05-28

  Line W
Åh så vackert! Tack! Kram :)
2010-05-28

  Per Teofilusson
Men d låter som du trillat in till Nordstan? Majorna, säger jag, mm Majorne.. det är annat det, helt annat!
2010-05-28

  Per Teofilusson
Minns min morfar och hur han blev uttråkad så fort han kom till staden, han suckade och sa att där inget fanns att göra. Staden var Kiruna.
2010-05-28

  Christine Sabel
Den svarta rödstjärten...underbart motsägelsefullt
2010-05-27

    ej medlem längre
*L* förmodligen har denne författare hamnat på helt fel ställe,
härlig text
2010-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP