Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den Utvalde



jag försöker minnas de gånger jag älskat
befriad

och jag försöker tro att någon gång
har jag kanske lyckats
lyckats att inte bry mig för mycket
om hon som är där

men jag tror så dåligt

jag försöker minnas om jag någon gång
mött en kvinna närmare - intima
som aldrig varit utsatt för någon form av övergrepp
och mer än något annat önskar jag
önskar jag att jag kunde att jag verkligen kunde
komma på om, veta helt säkert om, det var så

men jag kan inte minnas


men jag minns ögonen
själarna som berör i sin längtan
de sköra orden och de sårade kropparna
lusten och smärtan
rädslan att vandra den svåraste vägen
att försöka söka efter det som aldrig funnits
det som många aldrig har upplevt
inte ens känner ett namn för

tilliten



och varje gång har jag undrat

varför jag Jondalar?




Fri vers (Fri form) av Tobias Hedlund
Läst 379 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-29 00:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tobias Hedlund
Tobias Hedlund