Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland händer det att vi blir osams!


Skjortan

Jag plockar ner kläderna från klädstrecket.
Det doftar sol, vind och sommar blandat
med tvättmedel.
I mina öron klingar min röst.
Skarp, hård och elak.
Hur jag öst ur mig, som en metallisk girlang.
Ser framför mig hur du bara stod där och tog emot.

Strykjärnet pyser ur ånga, slätar ut veck och skrynklor.
Jag för tyget mot mitt ansikte och känner din doft,
den tränger igenom det nytvättade.
Trär upp skjortan på galgen.
Hänger in den i din garderob, stryker med
handen över tyget, det är mjukt
och kärvt på samma gång.

Då kommer känslan.
Av lycka att få stryka din skjorta!




Fri vers (Fri form) av Carina Larsson
Läst 453 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2010-06-04 13:06



Bookmark and Share


  LePenseur
Otroligt härlig :) Att min egen dam gör och tänker likadant ibland, gör inte saken sämre :)
2010-06-06

    Björn Mattisson
Lätt och med fint språk. Ren, ren som tvätt!
2010-06-05

  stenen/ Yv Ericsson
för mig är ilska förenat med passion! en härlig kärleksdikt! mycket bra. den spar jag.
2010-06-05

  Anna*
Så fint, trovärdigt, gott! Du skriver så att jag kan se det framför mig och du skriver med en fantastisk ömhet trots att det handlar om ett gräl ... eller efterdyningarna i alla fall =0)
2010-06-05

  Aftonvännen
du ser efter ilskan

hur du är hård och elak, och hur stark han är

och det är trovärdigt

det är pirrande kärlek efter stormen
2010-06-04

    Mikaela Stigsdotter Larsson
Oj, jag börjar nästan gråta...
2010-06-04

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Härlig. =)
2010-06-04

  PPQ
vilke kärleksförklaring det gav tvättandet en helt ny mening
2010-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Carina Larsson
Carina Larsson