Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Anders Nordlander skrev en text och precis när jag var klar med kritiken så togs texten bort för översyn inför semestern...


Kritik på en text (457) - om texten som försvann






Jag måste förstås 'säga emot'.
Livets prövningar
vad är de väl annat
än en sorts ridspö mot din länd

för att få dig att härdas
i din möjliga språngmarsch
i omväxlande hastighet
genom livets olika (för-)lopp?

Även andra än poeten själv
avskyr att bli inträngd
i små mentala boxar

att bekänna sig till en motrörelse
en motkraft mot fackeriet
även det är att sälla sig till en grupp

att frivilligt bli en del av något
där deltagarna fackar in sig
som per automatik.

Rollspelet i människogestalt
är en sorts turnering
som det gäller att överleva
om än inte precis vinna pokaler i.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-06-07 09:59



Bookmark and Share


    Bo Bjelvehammar
läs Haruki Murakami, han vet en hel del om livet...
2010-06-07

  lodjuret/seglare VIP
jag avskyr den här sortens besserwissertexter som skall tala om för läsaren att fotbojan, den är något man föds med och den sitter där tills döden kommer och hämtar en
2010-06-07
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP