Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ultimatum

Jobbar jag förgäves?
Sliter jag, skakar jag.
Är det vi? Pratar jag?

Natten vid fem.
Överger jag? Befrias jag.
Skolgång ett.
Saknar jag, trevar jag, hatar jag?

Det tomma vid furu och ljus.
Saknaden vid regnets slut.
Hon är inlåst, det är inte hennes fel.
Inget vill ge upp nyckeln.
Mitt hopp är cykeln.
För när du dricker är du hel.

Djupa ögon av sorg.
För alltid tagen av dem.
Trött på teatern, allt dess innehåll.
Förgås jag av din leda?

I beundran innan vi släcker.
Då jag ser täcket,
utan tyg.
Omsorgsfullt insvept.
Försvarar med obarmhärtighet.

Jag lovar att prata,
om du ler.




Fri vers av OsJu
Läst 225 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-06-15 01:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

OsJu
OsJu