Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är min trappa ned, I underjorden kallad jorden


Tankar efter P-E

Nymfer, tillfredsställda i en spasmisk spiral
Underjordens väktare, fångar havets tårar
och säljer dem till hungriga barn

Få ord för den mångfaldighet vilket utryms
i en betong trädgård, där slavar polerar
naturens sköte innan den ska förstöras

Änglar och djävlar, Gud och Satan,
Skrivna för att människor ska förstå
att en uppdelning är viktig

fattiga och rika, lyckliga och olyckliga
alla dessa ranger ställer hårda krav

Att uttrycka det så mycket som möjligt.




Fri vers av Erikjohansson
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-06-17 21:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erikjohansson
Erikjohansson