Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
05.11.15
16.07



”Jämtländsk Brudmarsch”


Du längtande mö
som bidar din lust
som flämtar
du händer knäppa

du bidar din Fader
att lova din hand
i gifte för din man
han väntar

och när så din Fader
talar om din gunst
glad kärlekslycka
du längtar

på snabba steg
du så för dig
till hans täppa
bär dig vida

att sammankomma
under linden bida
allt du valt
att lida för din tro

till han den fromma
skall du nu få giva
allt du längtat har
ditt hjärtas fröjd

när du nu får så
given allt du
mäktar taga

stock
& källans flöde
bjud

dofter när
din allra hjärtans kär
behaga




Fri vers av Nightngale
Läst 451 gånger
Publicerad 2005-11-15 16:27



Bookmark and Share


  Wretling
Bra skrivet !
2005-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Nightngale
Nightngale