Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Petra är i och för sig ett kramdjur, en panter, en svart puma alltså. Det finns inga just 'svarta pantrar'. Alla pantrar är svarta, alla pantrar är svarta pumor. Det finns pumor av olika färg, de svarta kallas för pantrar, svarta pantrar...


Petra uttrycker en sanning






Jag har uppfunnit
åtskilliga saker som
folk inte kunnat

sätta tro till
att just jag
skulle ha hittat

på, olika spel
exempelvis för att
exemplifiera något man

mera kan ta
på. Om jag
däremot skulle säga

att jag lärt
mig uttrycket från
att ha lyssnat

på radio eller
lärt mig spelet
av en man

från Sydamerika, så
väljer folk att
hellre tro på

lögnen, eftersom det
är så svenskt
att ingen skall

få vara 'bättre'
än någon annan.
Det kan ju

omkullkasta deras världsbild.
Ändå fortsätter vanligt
folk att tro

på att Zorn
och Carl Larsson
målade sina tavlor

själva, kanske för
att konstnärerna är
som bortgångna, döda...




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 3392 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-06-23 07:01



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Intressant - och sant.....Jantelagen som rinner i vårt blod fångad på kornet
2010-06-23
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP