Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kopierat ur mitt mejlsvar till en poet här inne som jag inte vill lämna ut namnet på och väl egentligen inte heller minns namnet på, om jag skall vara ärlig... ja, orden är mina egna och ursäkten är på sin plats, nu och för alltid...


Ärlighet varar längst, sägs det


mina förklaringar är
mera utläggningar och
då inte alltid

förklarande vad som
ombads förklaras, utan
mera ett behov

av att du
lånar mig ditt
öra... men här

väljer jag att
citera en annan
poet här inne

'Om du inte
förstår vad jag
menar så kan

jag inte förklara
det heller'. Ja
det var en

till synes helknasig
ursäkt för att
vara en ursäkt

som heter duga.
Men jag har
av någon anledning

blivit förtjust i
detta citat, det
är så användbart

av alla och
envar som vill
slippa besvara i

stort sett vilken
fråga som helst.
Samtidigt är det

ju en sorts
deklaration för hur
omöjligt det är

för personen ifråga
att alls förklara
och argumentera för

sin sak eller
ståndpunkt. Ett på
sätt och vis

helt uppriktigt och
som ärligt svar
med andra ord.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-06-25 11:18



Bookmark and Share


  Pot Pourri
:) bra citat. ärligt från ett håll och mkt irriterande "antivåld" från andra hållet. kanske om 1minut - 20 år det går att sätta andra ord på sina "förklaringar" ^^
gillade formatet i miniverser här. det förstärker budet och givarens mening, samt inställning och sinnesro. ja, då naturligvis sett ur min världs glasögon för tillfället.
tack för denna - för förklara är svårt mitt i att man tror sig bli förstådd :) lite charmen med kommunikation ändå, enl mig. jag tror allt blir bra till sist hur än.
2010-06-25
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP