Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Betydelselöst grubbleri...bagatell



Röster har frusit
till is kondensstrimmor ett
eko som tystnat
nu talar vi tungomål
dårskapen är befriad

tvinnade trådar
har tappat sin efterklang
porslinet är stumt
härvor av ormar döda
för omvärlden slingrar sig

i ångest inför
samtal som aldrig längre
blir av en ny tid
är här nu är vi alla
och envar anträffbara

egot i fokus
trots ensamheten små barn
med nallar som tröst
leksaker istället för
ljuv kärlek på livets höst

papper och penna
genomtänkta ord fyllda
med livets mening
är ett minne blott messar
på mobilen kort och gott

närhet är distans
kärleken finns på nätet
når världens alla
hörn datorn översätter
språk hör forna tider till

vem är du vem är
jag vilka vackra behag
du har dansa för
mig naken och du ska få
mig här och nu på distans

alltid tillgänglig
vaken dygnet runt älskar
dig du okända
skriver gärna brev
skickar det med snigelpost

nähä inte det
så du är analfabet
nåja kärlekens
språk är universellt vi
syns vid datorn virtuellt

hårddiskhaveri
virus på datorn någon
har gjort myteri
där försvann kärleken ett
eko som aldrig gav svar






Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-07-10 15:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bildtätheten i denna dikt gör att man storknar. Som en djungel fast med vissa lysande punkter som dock försvinner på grund av den yviga bildprakten.
2010-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP