Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kvavt


en svepning över landet
vitkalkade kroppar längs stränderna
saltavlagringar
borstas in i huden
jorden gräset träden
tränger fukt

något bryter genom luften
blixtrar
missiler, spjut från Gudens hand
spränger, exploderar
likt havet

likvakan tystas
bomber för allt levande
lämnar ingen andhämtning
övergiven

inför svaret
om alltings meningslöshet
inför utplånandet
av alla tvivel

människans rätt att härska
över allt

kväv
allt som återstår
i livet

är napalm
syran
mot huden

och den slocknande klara lågan, branden i ditt öga




Fri vers (Fri form) av Tobias Hedlund
Läst 319 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-07-12 12:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tobias Hedlund
Tobias Hedlund