Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FÅRÖ I SHALOM

ett eget fårö vill jag ha

i samklang med naturen

ett eget fårö i shalom

i harmoni med djuren

där glädjen porlar oförställd

som bäckarna om våren

från femtio och framåt

skulle bli de bästa åren

 

ett eget lönö vill jag ha

dit jag kan dra mig undan

från blickarna med dolkblad i

och in i djup begrundan

ur skuggtillvarons anonymitet

och ut i ljuset

så ge mig ängsmark, skog och hav

och införskaffa huset

 

 

ett sjösala, ett sunnanö

så ljuvt som juli månad

det gick så fort, nu står jag här

förbryllad, fartblind, grånad

att få en värdig avslutning

är vispgrädde på våfflor

mitt fårö där jag drar omkring

milt leende i tofflor

 

 

LARZ GUSTAFSSON   14/7 2010




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-15 10:31



Bookmark and Share


  mare VIP
Härligt diktat !
2010-07-16

  anits VIP
Underbara längtansfulla rader
2010-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP