Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'Kapten Klänning kommer igen' av guranboris, inspirerade till kommentaren. Jag har här återigen begått justitiemordet att kommentera själva innehållet i texten istället för att ge kritik på formen osv.


Kritik på en text (482) Justitiemord?





Jag tycker det blir så komplicerat när man blandar ihop folks möjliga behov med de faktiska behoven, även när man blandar ihop folk som vet precis vad de gör, med folk som bara följer sin inre röst.

Att människor sedan ofta tänker en sak och gör något annat, att vi alla har våra egna 'agendor' som inte så det stör precis stämmer överens med vad vi säger och vad vi gör. Det gör saker så komplicerade.

Tänk om vi kunde bada i en sjö som gör att alla efter detta bad alltid talade sanning. Det skulle kanske inte hjälpa.

Med en som mig i vittnesbåset skulle jag starkt ifrågasätta, förutom även allt annat, vad som egentligen är sanning.

Ja, man kan undra över människor som lever dubbelliv, trots att vi alla gör det mer eller mindre. Men man kan också tänka sig ett gammalt svar på en väl ännu äldre fråga.

Varför gör folk som de gör, om de nu vet att det är 'fel'?
Svaret är bara alltför enkelt. För att de kan.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-07-20 13:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP