Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
05.11.17
15.39   



i ögonblickets fulla tillägnan


finner vi svaren vi sökte
allrahjärtanskäraste möte

när
du river du flämtar i iver
du trånar och ber du lustig ser ut
över allt du böljar och spänner
dina händer söker närma allt
obestämt i ögonblicket känt
för mycket och du andas tappert
innan du överger all urskiljning
hänförd lättnad tillitsgråter
du äntligen kvinna njuter
fast och fullödig helande
närhet

och jag förmjukar din lätthet
smakar enkel het
svettandas

jag drar upp ditt blod till huden
för jag vill se dig pulsera
pulsera stadigare genom din rörelse
vidhållen

mäktar du stiga där du aldrig vart förut
vandra väg
väg som bjuder i tråndans

din närvaro skiftar
formligen igen
du väntar

*

nu du giver
och jag

skriver

inte mer
inte mer

nåd!

du lyssnar

& som jag hör

när du giver

*

rolig vilar du
i detta nu

allt vi fann
i varann




Fri vers av Nightngale
Läst 354 gånger
Publicerad 2005-11-18 17:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nightngale
Nightngale