Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
historien upprepar sig. var det ettusentio år sen?


suck

Färjan gick över sundet. Men kön av bilar var alltför lång. En beemwe och en mercedes blev kvar på ön.
"Det gör inte så mycket" sa han i beemwen. "Färgkarlen har order om att hämta också oss. Alla i kön skall komma med. Alla skall kunna komma till fastlandet".
Och mannen med golfhandskarna redan dragna på händerna inväntar tämligen lugnt en snar retur.

Problemet är bara, att mitt i färjeleden, den lindrivna, stannar farkosten tvärt. Dragvajern brast, helt enkelt och ingen kan komma åt något håll, faktiskt.

Så utomordentligt tragiskt.
Denna Tidtabellskollaps.
Och ingenting tycks kunna hjälpa. Trots att alla genast på sekunden börjar ringa på mobil.
Så måste man vänta.
Oh fasa! Oh ve!

Det var en vajer som brast. Med historisk klang.
"Konungariket ur dina händer, Oh Konung!" sa bågskytten i skeppets stam.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-08-15 22:32



Bookmark and Share


    Melona
det är alltid med särskild värme som jag läser dig!
2010-08-18

    ej medlem längre
Fint väver du in vår tids stress i din fina kortnovell Ingmar!
Gillar hur du stavar BMW;)
2010-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP