Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
to ”Strange Fruit” – Nina Simone http://www.youtube.com/watch?v=MVxVa3D11n4 http://www.youtube.com/watch?v=ktsU01lfzLU


a man was lynched and hung - it seems like yesterday

 


känsliga åskådare varnas att se dessa filmer
som betraktare är ju nöjet helt som bortblåst
när varken publikens jubel...

eller offrens dödsskrik
tyvärr inte längre finns bevarade i arkivet
får vi förlita oss till fotografins ädla konst


*



Pick up a fruit, which broken lies
underneath the path you walk upon
frozen, it still shivers, molested, it dies
why does your face shrivel and wan?

Is my hand not gentle towards your skin?
Holding what is rare from gentleness within?
May I ever taste you, as sweet, as you once were?

Time, let no one grow, past flowers and snow
let them see, what once was born, let them sow
a seed with longing and a life to spare
how else could anyone know - if we really care?




Fri vers (Fri form) av Tobias Hedlund
Läst 506 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-08-17 02:55



Bookmark and Share


  Roger VIP
Och de som utförde de här dåden kallade sig människor. Jag vill inte kalla dem djur för det vore förnedrande för djuren, men människor är de inte...
2010-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Hedlund
Tobias Hedlund