Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vankelmod

 

Jag ville jag vore ett djur

som tillfredsställt levde för stunden

som icke av kunskap var bunden

vid tillvarons rätta natur.


Jag ville jag vore en ros

som, fullt generös med behagen,

spred dofter och färg till den dagen

då blombladen flydde sin kos.


Jag ville jag fann den sorti

som effektivt stillar  all smärta

för dem som jag bär i mitt hjärta

en fullödig sorgamnesti.


Men i avsaknad av säkra svar

i mitt sökande av detta under

för att slippa att göra en blunder

är det säkraste nog att bli kvar.






Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-09-19 07:27

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  lilla t
Jo, rösta ska jag, frågan är fortfarande på vad... :)
2010-09-19

  Monika A Mirsch VIP
vi följer med spänning med ert röstande - vi på andra sidan viken - hoppas på god demokrati hos er och hos oss
2010-09-19

  limerick
Din slutsats glädjer mig.

Förresten. Glöm nu inte att rösta själv
nu när du påminnt oss andra här.
2010-09-19
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP