Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texter skrivna av kärleksfull hand, som vore vi båda, poeten såväl som läsaren, på väg att bli ett. Dock håll detta i minnet, att även om du inträder i en verklig eller blott tänkt kyrka, jag ändå bara är närvarande i form av ditt eget önsketänkande.


Illuster illustration




Såsom jag kysser detta ark
detta papper
i er (pöbelns) närvaro

så skall ni känna på
känna av
min kärlek

var och en av er
en och en
som riktar jag mig just till dig

i förälskelsens närvaro
inlemmar jag dig
frågar jag dig

vill du mottaga denna formliga kyss
som ett vår-tecken
vilket skall blomstra vår kärlek

om än det varit vinter
i våra hjärtan, ännu
fram till i denna dag




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-08-22 11:06



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det märkliga är att få i nyheterna höra en partiledare tala 'ungefär som den här textens mening' känns ju bara som lätt märkligt. Ibland lånar visst verkligheten från dikten, inte bara dikten från verkligheten.
2021-10-23

  Gunwale VIP
Detta lodjur kan som få få det att blomstra ur till synes intet!!
2010-08-22
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP