Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En enda gång

Och hösten fyllde
mig till brädden med sitt mörker


Som den där kvällen när
marelden brann i havet och din mun
smakade whiskey och mörk choklad


och medan vi gick längs stranden
bort mot båthusen hördes svanarnas
visslande vingar i kvällsbrisen


Kanske borde vi stannat där
för det var som om vi var i stormens öga.


och kanske var det därför jag kände 
att tiden var inne och kysste dig


En enda gång för de år som vi
visste att vi aldrig skulle få dela




Fri vers av Roger VIP
Läst 758 gånger
Publicerad 2005-11-22 22:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Propella sa precis det jag tänkte när jag läste texten; smak av whiskey och mörk choklad, enkla ord som skapar en sån underbar bild..;)
2005-11-25

  volatile
skitbra dikt! du målar upp bilder och du har inte följt reglerna i hur man "ska" skriva. mycket bra!
2005-11-24

  Jessica Ebbesson
Mycket vackert och poetiskt skrivet.
Får bilder i mitt inre av dina ord. Tack!
2005-11-23

  Propella
Jisses Roger! *gåshud*

Ja, den här texten ger mig gåshud! Jag kastas rakt in i händelsen och det känns som om jag vore där - att jag är med om varje liten detalj.

De här raderna var mina favoriter:

"Som den där kvällen när
marelden brann i havet och din mun
smakade whiskey och mörk choklad"

och då särskilt

"och din mun
smakade whiskey och mörk choklad"

Det är det mest påverkande jag läst på länge.
2005-11-23

  Myself
detta är poesi för mig,griper tag,underbart flyt,en berättelse blir berättad.
jättebra.
2005-11-22

  Daniel_78 VIP
nu snackar vi kärlektstext, yes yes, bland havskluck o båthus!
2005-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP