Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
05.11.23
22:16



suckarnas hiss


och som vi vandrade på stadens gator
irrande tomtebloss i dimmig disighet
och som vi huttrade innanför jackans
fastfrusna drag - kedja

som vi skrattade åt andetagen som göt
som göt oss fast vid isen
som stänkte glittrande droppar
i ljusmarschallernas flytande blod

närhetstyngda längtade vi
innan för hjärtats brand väg
att mötas i ångan från din syrebrist




Fri vers av Nightngale
Läst 560 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-11-23 23:00



Bookmark and Share


  mariann
Det här blir en favorit.
När jag läser igen fastnar jag för
andra stycket och "i ljusmarschallernas flytande blod"
2005-11-24

  Myy VIP
Tycker om dina vackra bilder. Dessutom är sista versen suveränt bra - nästan som en hel dikt i sig själv.
2005-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Nightngale
Nightngale