Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
05.11.25
16.56



Råbockskall


du står helt stilla
mot svarta träd

högrest
väntande
vakt

spetsöron sträckta
fullmånsblod

virvlar din hov

stampande

ögat svart

utmanande sveper

lyssnar


då svarar jag
urstrupe ekar

min ton

din ton


vår ton
tillsammans


hetsar vi oss
jagar

var natt

söker vi maka


men jag beträder dina marker
jag är inom ditt revir

dina bröder svarar

ni är förmer


och innan ni omringar mig
får jag rusa mig

för ni visar ingen nåd

och era horn


är mångdubbelt fler




Prosa (Fabel/Saga) av Tobias Hedlund
Läst 850 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2005-11-25 17:09



Bookmark and Share


  Ki
Mmm...

En förtrollande
vacker
skrämmande saga
med ett otäckt slut...

och det var väl så
det måste sluta...

antar jag...
2005-11-25

  Cris
Den här var speciell och mina bilder blir vackra i huvudet. Svarta träd...mäktigt. Det känns lite kallt i vinden också. Ett lite hetsigt klimat. Lystrande öron på sin vakt.
Jag ser Enhörningar under fullmånen, frustande och stampande med hovarna.
Och så kommer nån med fler horn?? ! uj....då
Underbart!!!!!
2005-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Hedlund
Tobias Hedlund