Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älska din nästa var det någon som sa 2

Gud
jag har tänkt lite mer
på det där med nästan
Kära Herre
och jag tänkte lägga till ett par saker
Jag har kommit fram till
att jag är redo att älska nu,
Jesus
jag är det
jag är redo att älska
för jag orkar inte leva
med att inte känna någonting längre
kära Herre
du vet andra hatar
De hatar - men det gör inte jag
jag bara
känner ingenting
i perioder
och Gud jag är redo nu
Redo nu att känna kärlek
och göra kärlek
och visa kärlek
Gud
men jag har vissa begränsingar Gud
för jag är bara människa
så jag tänkte om vi kunde komma överens kanske
om vilka jag ska älska Gud
så det inte blir sådär oövervinnerligt svårt
jag tänker på hon den där släktingen du vet
med allt det där permanentade håret
fast det blev omodernt att permanenta håret
för typ evigheter sen
henne kan jag väl inte älska
heller
det kan väl nästan ingen
eller jag menar kanske någon annan kan
men inte jag
och jag jag tänker på han som sitter utanför Konsum
men en ölburk i handen
och ser ut som att han inte duschat
på tio år minst, Jesus
ska jag älska honom och i så fall hur?

Ja, nä men jag tänkte erbjuda mig nu
att älska grannfamiljen
kanske tänkte jag mig det
men Gud deras pappa är ganska irriterande
faktiskt
när jag tänker efter så är mamman det också
för hon kan inte köra bil, Gud
jag menar jag är kvinna själv
men hon kan verkligen inte köra ordentligt och jag blir så
trött på att han fimpar i trapphuset Gud
så honom KAN jag bara inte älska
men Gud
jag kan älska deras barn, Gud
jag kan älska deras barn
för de är små och söta
och det kanske räcker?
Det kanske räcker så jag tänkte
om vi kunde komma överens om vem
som är min nästa nu Gud
Går det bra om nästan är grannbarnen?

Kära Gud
Jag är redo
att känna kärlek
att göra kärlek
om du vill


Amen




Fri vers av Tea Alex
Läst 218 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-09-28 08:24



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Mycket tänkvärda frågor och ord.
2011-02-21

  Diffusiaria
Fin.
2011-01-17

  Johan Bergstjärna VIP
Fin innerlig bön, tänkvärt!
2010-11-28

  backsippa
Bra, Kär i någon lek med någon annan kan Gud veta hur man gör. Du fångar allt detta helt underbart
2010-10-09

    sleepwalking
Du skriver så lätt.
Det bara flyter fram
2010-10-02

  LenaJohansson VIP
här passar dessa textrader från kate bush - running up that hill:

and if I only could
I'd make a deal with god
and I'd get him to swap our places
be running up that road
be running up that hill
with no problems
2010-09-28

  Anna*
Gillar skarpt :-)
2010-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Tea Alex