Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livskramp

Det fanns en kväll, då de nakna sinnena, dansade
till de sju damernas sång
Det var en kväll då mitt lik, likt en slocknad
lysmask, drogs bakom mig
Vargmaskar dolde månen, Trädtoppar störta
och tystnaden kvävde syrsorna

Det blev en kväll, fragmentarisk, bortbiten
av en hund, men en del av den fanns kvar
Ett flimrande bildspel, vita maskar, flaskor
av blommors blod och tända ögon

Iklädd med svart huva, liemannen, min kamrat
-Håll inte igen, jag har sett dig förut
Våra liv binds samman, förs samman
inte av en gudomlig kraft, utan av törst

Du har något jag vill ha, död
Jag har något du vill ha, liv

Det fanns en kväll, då de nakna sinnena, offrades
för att höra de sju damernas sång




Fri vers av Erikjohansson
Läst 270 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-09-30 03:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Full av liv är din text-men märklig på det där utmanande sätt som bara en textmästare kan få till!
2010-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Erikjohansson
Erikjohansson