Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett svek

 

 

Tro aldrig du har ryggen fri

strax sitter det en kniv däri

från någon som du litat på.

Då är det dags för dig att gå.

 

Så tro dig aldrig vara trygg

att visa upp din nakna rygg

ty avundsjukan är en best,

en tillvarons trojanska häst.

 

De som du släpper tätt inpå

dig är dessvärre de som gå

med klingan, höljd i vackra ord,

i väntan på att kräva blod.

 

Det ger ett särskilt perspektiv

att nalkas hösten i sitt liv

och utan att förstå ett dugg

bli målet för ett vildsint hugg.

 

Se! Bara skaftet sticker ut.

Min långa oskuldstid är slut.

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 341 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-10-07 19:48

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Anna*
Enormt bra skrivet om ett bryskt uppvaknande! Applåder och bokmärke
2010-10-10

  Knickedick
Gillar rimmen
Vill inte tro att det är så
2010-10-08

  lilla t
men fy, svek tycker jag inte om, inte alls. Bra rim!
2010-10-07

  Larz Gustafsson VIP
Jo, det du skildrar har man fått bli varse här.
2010-10-07
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP