Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I den här texten försöker jag fånga en upplevelse som helt utan spontant och utan föraning kom till mig.


Herren bevarar oss

Herren bevarar oss


Herren bevarar oss
Såsom skatter i himmelen.
Vi är alla skyddade
såsom dyrbara juveler
- vi av Gud skapade
- vi av Gud älskade
Vi tappar bort oss själva
Vi mister vårt liv
Men hos Gud finns det
Klart och rent
Som i skapelsens ögonblick

Medan vi strävar att förändras
Omforma oss själva
Anpassa oss till tidens ideal
Bevarar Herren oss..

När vi trasas sönder
Går i baklås
Äger Gud nyckeln till vårt jag

När vi sörjer, mister glädjen
Finns vår glädje där hos honom
Han som längtar att ge den till oss

När människorna ser ner på oss
Mobbar oss, kastar bort oss
Värnar Gud om vårt omistliga värde

När vi föraktar och hatar oss själva
Därför att andra lärt oss det
Då sörjer Gud som skapade oss
Att älska och vörda oss själva

Juvelen i Guds hand mister
Aldrig sin glans!

Herren räcker fram den juvelen till oss
Så skapade jag dig,
så drömde jag dig, säger han
omistlig , älskad…

- Den juvelen är din. Du äger den.
Jag vill ge den till dig, säger Herren.

Kom! Ta ditt jag ur min hand!
Bit för bit vill jag ge dig ditt jag,
Din glädje, ditt liv!




Kom till mig! Jag äger ditt liv,
Underbart skimrande som en sällsam sten

Så kallar Herren oss att komma
Och ta våra liv ur hans hand.
Dyrbara juveler utan like
Är våra liv hos Gud.

När du möter dig själv
Kommer du att känna igen dig.
Med bävan, glädje och vördnad
tar du emot dig själv
och kommer ihåg
att du visste vem du var
när du var barn.

På den vita stenen i himlen
står ditt namn ristat
en dag får du bära det namnet
en dag får du vara dig själv.




Ingrid Larsson




Fri vers (Fri form) av Ingrid Larsson
Läst 273 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-09 12:24



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Underbart!!
2011-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Ingrid Larsson