Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hågkomster



Kolaren är död
kolbullar med ister och
rökt amerikanskt fläsk
var hans vardagliga bröd
vakade vid milans glöd

hörde ångloken
frusta genom skogen såg
hur röken steg mot
skyn längtade till värmen
i egnahemmet i byn

timmerkojan ett
minne blott träpatronens
gamla slott är nu
hembygdsmuseum farfar
läser Marx i himmelen




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-10 11:06



Bookmark and Share


  Anya VIP
Den här gillar jag. Gamla tider vävs in i nya på ett vackert sätt.
2010-10-10

  Ewa-Britt Nilson VIP
Det man lever med
och hoppas på
det följer med en
vart man än far
får man chansen
där, har man
boken klar...
2010-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP