Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En fredag i oktober

 

Med trynet djupt i kuddarna jag vaknar till och från

en morgon i oktober, till en dag som är ett lån!

Ty morgonsolen glimmar blank och vindguden är tyst.

Från aspens rika bladverk hör jag ej ett enda knyst

när jag, ej utan möda, sedan vecklar ut min kropp

och alla dess skavanker för att så mitt blodomlopp

skall börja cirkulera ifrån toppen och till tån

då jag försiktigt reser mig  och träder ut på går'n.

 

Med dagg som fuktar anklarna jag hämtar in min tidning

slår upp en kokhet kaffetår, får dagens nyhetsspridning

därt Bodström, får jag veta, inte verkar nog förslagen

att ifrån USA bevaka platsen i riksdagen

där valen till kongressen tycks riskera att förlama

den strama politik som förespråkas av Obama.

Att Frölunda, på hemmaplan, har åstadkommit skrällen

att etablera sig på sista platsen i elittabellen.

 

Att gruvdramat i Chile på ett lyckligt sätt är över

och att de räddade nu får all hjälp som de behöver,

En nöjesbilaga som presenterar de chimärer

som lyfts till skyarna som 'årets största premiärer'.

En väderleksrapport som, mitt i kylan, lovar sol

och gör en tradig jämförelse med samma dag i fjol.

Till sist ett marigt fredagskryss som testar hjärnans lober.

Se där - en vanlig veckodag i slutet av oktober!

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-10-15 13:31

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
För Dina rim finns inga gränser
när Du oss alla skyhögt överglänser
då Du skicklig och förslagen
med enkla ord lyckas fånga dagen
i en av visdom full poetisk korg
där Du behandlar mänskors glädje liksom sorg.
Både Kalliopes och Eratos ådra tycks Du äga
Herregud - vad kan jag mera säga?
För ordens gåva Du sannerligen har
av mig Du får applåd och stor fanfar!
2010-10-17

    ej medlem längre
Jag bara älskar
dina rimmade berättelser!
2010-10-15

  walborg
Blir bara helt lycklig över dessa meter och rim över en fredag i oktober - här och nu-tankar och reflektioner över livet.
2010-10-15

    Bodil Sandberg
Du är helt enkelt fenomenal..så jättefint och snyggt diktat - stunden och känslan så väl fångad!!varma applåder!!
2010-10-15
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP