Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det krävs mod för att övervinna rädslor



Skuggor i fönstret
möter en blick önskar att
jag fick se bakom
din gardin vet att du ser
allt vad som sker utanför

huset omålat
grått liknar ett litet slott
med tinnar och torn
ryktet går att du är en
djävul med klövar och horn

ingen har sett dig
på många år Nanna i växeln
säger att linjen
till dig lyser röd när hon
lyssnar hör hon spöklika

röster viska om
ondska och bråd död månen
hänger tungt över
ditt hus korparna kraxar
olycksbådande ramsor

och besvärjelser
över de som går förbi
rädslan ger näring
till en liten pojke med
stor och riklig fantasi

knackar på din dörr
förtränger minnen från förr
möter din blick och
en stor välkomnande famn
livet har kommit ikapp




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-17 13:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP