Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du står skör

Sagan om baksidor, den fantasilösa verkligheten.
Betecknad i mörkret och kylan, rotad i våra röster.
Kära vänner, urskiljda bakom håret, allt är alldeles bra.
Tag ner mig till jorden, till samvetet vi dyrkar.

Betecknad i vår logik; begreppet vi saknar sanning i.
Sagan om tårade ögon, i underkastelse av natur.
Tag med mig till värmen, men berätta lite mer.
Kära vänner, trevar efter en bild jag själv inte ser.

Tag med mig djupare in i snåret, vi blir för stunden gladare av det.
Kära vänner, hotfulla blickar när jag dansar på kullersten.
Sagan om de människor som inte ifrågasätter utan bara ler.
Betecknad i massan står du, de och jag som motstår en ed.

Kära vänner betecknade i fröjd, tag med mig för en stund.
Sagan om lugn.




Fri vers av OsJu
Läst 283 gånger
Publicerad 2010-10-30 11:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

OsJu
OsJu