Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förgänglighet

 

Blott dimmor äro vi som snart försvinner.

Besinna detta när din låga  brinner.

De slöjor som vi är i andras sinnen

bestämmer vad blir kvar i deras minnen.

 

En människa, ett liv, en kort sekund

det är vår tyngd på vågen. Detta pund

är det som formar kvarlevan, konturen,

vårt vara, av historien beskuren..

 

Det är vårt arv, vårt värde för de andra

som, likt en bild av oss, fortsätter vandra.

 Vårt ego, det vi trodde var av värde

är noll och ingenting. Tyvärr. Så är det.

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-05 11:18

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Kalle.O
Gillar denna skarpt!
2010-11-06

  walborg
Tack för insiktsfull text fylld av klokskap och livserfarenhet.
2010-11-05

  lisa"puzzle"svensson
"vårt ego,det vi trodde var av värde, är noll och ingenting" Gillar!
2010-11-05
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP