Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden är tagen från den gången och föreställer en mamma och ett barn, bara inte min familj, utan en som var där samtidigt som vi och som jag valde att skyndsamt föreviga efter att ha talat om vad jag skulle ha bilden till.


Tits? När man tänker på sex...




Jag var en gång på händelsevis verkstaden i Södertälje. Det var jag, mitt ex och en systerson. Bara det att stället byggts om för tiotals miljoner kronor, borde ju betyda att det skulle var fullt av nya saker som fungerade 'perfekt'. Ändå finns det många saker där som är trasiga och verkar vara tillverkade för kanske en fyrtio eller femtio år sedan. Blandat med helt nya påfund. En av de allra mest fina sakerna är ett spegelhus man går in i och det känns hur stort som helst där inne för alla speglar som finns där inne. De har en rutschkana för både barn och vuxna.
Ett café och ett galleri med märkliga tavlor målade av olika konstnärer under tider som flytt. När vi satt i caféet så var det först bara vi tre och tre till vilket blir sex. Men sedan kom det några fler och alla pratade om hur dyrt det var där trots att det brukar vara precis lika dyrt på vanliga konditorier. Presentshopen skall jag bara inte tala om. Jag köpte saker där som jag inte sett sedan dess, de försvann väl i den allmänna röran hemmavid förstås. Verkstaden är värd ett enda besök, om inte för annat så för att slippa undra över om stället verkligen är värt ett besök. Själv blev jag tämligen besviken, men det berodde nog mest på reklamen som lovade just så mycket mera än vad besöket sedan verkligen innehölll av upplevelser.
Stället heter förstås Tom Tits och är en experimentsverkstad.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-11-06 15:27



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Världen är härligt konstig genom dina ögon, verkstaden blev jag inte klok på alls, t ex. Men i Gbg har vi ett kulturhus som varit en fängelseverkstad. Där verkar det spöka lite grand. Jo, vi hade väl en sån bok en gång - hette nåt med "tricks".
2010-11-06
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP