Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som vanligt är det inte jag själv som spelar huvudrollen i brevfilmen, utan det är en inhyrd skådespelare som står framför dig och levererar detta drama, som taget ur en mer än bara tänkt verklighet.


Jag älskar dej





Jag vet att du frågat mig ibland
om jag älskar dig lika mycket
som du älskar mig och då
har jag varit en smula ställd

eftersom jag inte vet hur mycket
du älskar mig och jag har inte sett
någon annan måttenhet än den

'att när storfiskarn talar om
hur stora fiskar han får
då räcker armarna inte till'

som du brukar sjunga för mig
när du vill tala om för mig
hur mycket du älskar mig.

Du står där och brer ut armarna
verkligen sträcker på dem
åt norr och åt söder.

Man kan undra över om det finns
någon annan måttenhet än den
som handlar om att 'finnas där'
och att göra saker som känns
som om man gör dem 'av kärlek'.

Mina känslor för dig är så starka ibland
att jag vill klättra ut på taket
och ropa ut kärleken till hela världen.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 396 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-11-07 12:18



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Vackert skriver du med en jordnära känsla. Underbart!!/B
2010-11-07

  Mr Lindemann VIP
Ja, här har du för en gångs skull inte krånglat till det, vilket du tenderar att göra i överkant annars

bra!
Men du kunde ha slopat
'att när storfiskarn talar om
hur stora fiskar han får
då räcker armarna inte till'
2010-11-07

  Carola Jeryd
Åhhhh...ett riktigt guldhjärta att smycka sig med.
Den här kärleksvisan erövrar mig med hull och hår.
Ibland överträffar du dig själv katten!
Kramiz
2010-11-07

    Lanterna
Vackert beskrivet! Fäster mig vid dikten på grund av sångcitatet mitt i alltihop, som lyckas passa så bra in även på det här temat. (Och grattis till nomineringen!)
2010-11-07
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP