Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu ett försök att skriva ren smörja. Något i den här stilen skrev jag ibland när jag var något yngre och nästan tog i för kung och fosterland i tron att bara jag rimmade, texten blev läsvärd och 'bra'. En helt och hållet spontanskriven text.


Trädens tårar doftar kåda


Naturens fantastiska grönska
bäckens melodiska porl
vad kan man väl mera önska
så långt från dansens sorl

nästan otrampad mark
i gamla ödeskogar
gör vandraren fri och stark
långt från barer och krogar

se svampar, bär och ljung
mossan grön på stam och sten
i sinnet ditt, känn dig ung
vila din själ såväl som dina ben

i skogens lundar kan du fynda
se dig omkring med barnets blick
ingen manar dig att skynda
till skogsduvan väl ögat snarast gick




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-11-09 04:37



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Ja, Britt du har nog rätt, jag tog bort titelns onödiga tillägg.
2010-11-09

  Mats Henricson
Mycket skönt (något helt annat än vad titeln antyder) , en underbar naturpromenad med "cyberns" assistans ! Bokmärker !
2010-11-09

  ULJO
Den här är synnerligen läsvärd, det bästa jag läst från dig på mycket länge. Stor applåd.
2010-11-09
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP