Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frost I-III


Vintern flyttar in
tapetserar väntkuren
på utsidan


Bergsvägen glashal
Ett moln kommer smygande
rakt genom bussen


Står i busskuren
hjärtat ritat i imma
ifyllt av frosten




Bunden vers (Haiku) av Gunwale VIP
Läst 1660 gånger och applåderad av 16 personer
Utvald text
Publicerad 2010-11-17 17:10



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Ger mysig vinterkänsla
2012-11-07

  Aftonvännen
Det är roligt det där mer regler och stavelser,
på japanska är det ljuden man räknar, inte stavelser
jag ser framför mig de tre olika klockslagen
imman kommer, någon ritar, frosten fyller i
2011-04-01

    ej medlem längre
En härlig vinterhaiku svit:)
Dock saknas det en stavelse i första strofens sista rad. Det fixar du lätt...
Applåder!
2011-03-31

  Zelogath
Vacker bild man får i huvudet när man läser din text!
Det är dessutom något speciellt med bussar
Det höjer mysfaktorn lite, på något vis
2011-03-31

  wayward - taiga
åhå, vilka fina haikusar jag hittade här. gillar verkligen den om molnet!
2011-02-10

  Deva
Oj, de här treradingarna har jag inte läst! Så bra iakttagelser "tapetserar väntkuren" blev min favorit i första haikun.
2011-01-09

    BetweenTheLines
3 den som funkar bäst här,tycker jag
2010-11-18

  Fredrik P. VIP
jag tycker att alla
tre håller hög klass,
bildrika och levande
märke i boken!
2010-11-17

    ej medlem längre
Tre utmärkta, trean blir min favorit.
2010-11-17

  Gunnel Eriksson VIP
Tre mycket bra haikuar. Jag gillar
den första alldeles särskilt. Ser
frosten på busskuren framför mig.
2010-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP