Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden föreställer en tidig ursprungsversion av mitt rymdskepp.


God regi handlar om bra tajming




Jag var ute i mitt rymdskepp i kosmos en dag då jag nödlandade på en till synes övergiven planet med ett ökenliknande landskap. Jag såg blott en bosättning. Den förstördes dock då jag landade planerat för nödvändiga reparationer. Det skulle dock visa sig att mitt första antagande var fel. Då jag gick att leta efter vatten och gick uppför en kratersluttning fick jag på dess andra sida syn på ett skådespel jag inte väntat mig så långt hemifrån. Det visade sig pågå ett krig på andra sidan. Kriget regisserades av att det var en filminspelning. Dock visade det sig vara en B-film varför den fångade mitt intresse. Dess effekter utgjordes av en handling som gjorde skådespelarnas prestationer till något alldeles extra.
Då man som skådespelare blir skjuten på film gäller det att ta ett steg eller två framåt i tomma luften för att därefter kasta sig bakåt så långsamt man bara kan för att kameran skall hinna fånga upp rörelsen och den som ser filmen skall då se det som ett filmtrick. Med en låg budget för att färdigställa filmen har man inte råd med den sortens trick som är mer vanliga i filmer med stor budget.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 344 gånger
Publicerad 2010-11-20 18:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP