Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Finn fem fel, fanns det ofta en bildgåta i tidskrifter något förr i tiden, nu kör jag med samma gåta fast i text istället, som för att hänga med min tid. Bilden föreställer en släkting till mig, som ser uttråkad ut, dock utan att alls vara det.


Jag har tröttnat på...




...att inte kunna sova mera. Jag går och lägger mig redan vid läggdags och så ligger jag där och grubblar på om det skulle gå lättare att sova om kontors lampan vore tänd istället för släkt. Reta dig gärna på några avstavade ord i texten, de är en avkastad hyllning till den allt mer popu lära sär skriv ningen.

Inte hjälper det att hänga över datorn nätterna igenom heller. Förr somnade jag framför teven, men nu när jag sitter allt mera i den ob kväma stolen så håller jag mig vaken alltmera.

För den som undrar om detta är ett inlägg i rabatten eller bara en ny öppnad burk blogg, vill jag bara säga/skriva detta. Jag vet fan int, har tappat all den där kontakten med verklig heten jag längtade efter att ha redan förut.

Så skriver inte Paulus i det femtioelfte korinter brevet och det gör inte jag heller. Om jag hade läst den där svarta boken som är delad i två, kunde jag ju lika gärna ha läst Alexandre Dumas bok 'Greven av Monte Cristo' istället. Den är mycket mera, häpnadsväckande, rolig, sorglig, full av mord och hämnd, full i fan, full av svek och bakdanteri, telegram och folk som seglar under falskt namn.

Nu är jag i färd med att skriva boken 'Greken av Monte Carlo', den beräknas komma ut där bak, någon gång under innevarande sekel. Boken skall avhandla, utöver budgetunderskottet inom vägverket, även varför det är så ont om spår.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 325 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-11-30 08:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP