Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


favorit i repris

 

jag ser samma ord

favorit i repris

har tom sparat poemet

men det ligger på is

 

inte för att återuppväckas

utan för att påminna mig

att kolla fakta mer noga

den blåögdes död i sig

 

ditt mörker mättas ej

ditt ljus har du släkt

men droppen urholkar

stenen ibland förtäckt

 

droppen av blod

från golgata kulle

droppar sakta mot

stenhjärtat i den svekfulle

 

jag tar en kort paus

spelar andens melodier

på min gura och tårarna smärtar

när jag tänker på dina fantasier

 

som gröpt sönder enfalden

den oskyldige som förr var ren

nu besudlad av ditt hela väsen

inpå de snart endast vitnande ben

 

gråter för dig och blodets beskydd

vänd om du förlorade dotter i synd

vänd om till faders huset igen

bli förlåten i hans oändliga rymd

 

av kärlek till kärlek till sanningen

där inget mörker finns att skåda

där endast Gud  är vårt eviga ljus

där kärlens essens alltid råda

 

vänd om viskar vinden

när den smeker ditt hår

vänd om även om det är natt

så blir det dag i dina fotspår

 

så blir det dag i dina fotspår.......

 

 

KB230404

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-04-04 19:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP